Amerikanska 500 Startups investerar i Content Central

Det amerikanska riskkapitalbolaget 500 Startups har valt att investera 1,7 MSEK ($200 000) i Content Central. En investering som passar bra i tid eftersom bolaget just nu arbetar på en internationell lansering.

Content Central är en onlineplattform för att koppla ihop frilansjournalister och redaktioner för distribution av artiklar och nyheter. Företaget har idag en marknadsplats för redaktionellt innehåll i Sverige och förbereder för att skala upp verksamheten internationellt.

– Det känns otroligt spännande att 500 Startups har valt att investera i vårt bolag. De är en av världens mest erkända investerare i bolag i tidiga skeden. Att de dessutom är baserade i Silicon Valley är förstås än mer triggande för oss som ungt techbolag, säger Joachim Ljungquist, vd i Content Central.

500 Startups har investerat i en handfull bolag i Sverige, men Content Central är det enda bolaget norr om Stockholm.

– Vi håller precis på att lansera Content Central i de stora engelskspråkiga länderna, dock med primärt fokus på Storbritannien. Internationellt finns ca 300 000 frilansjournalister. Våra tjänster ska kraftigt förenkla arbetet för såväl frilansjournalisterna som redaktionerna, säger Joachim Ljungquist.

Investeringen sker via konvertibler som kan konverteras till aktier. 500 Startups har också option på att delta i framtida finansieringsrundor. Content Central kommer under hösten att genomföra en nyemission med målsättningen att tillföra bolaget ca 11 MSEK.

För mer information, kontakta Joachim Ljungquist på 0738-47 98 01 / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pressbilder finns att hämta på: http://bit.do/pressbilder-cc