Platsannons: Digital Content Manager - Sociala medier (ENG+SVE)

Vi söker nu en engelskspråkig Content Manager med ansvar för sociala medier - som ska arbeta med att kommunicera med användare och medier via sociala och digitala plattformar.
Vi söker dig som har bred erfarenhet av att arbeta med digitala och sociala plattformar och som har ett stort intresse av journalistik i bred bemärkelse. Du är väl bekant med de olika verktyg som finns för att på ett effektivt och strukturerat skapa annonser, inlägg samt statistikuppföljning. Du har också gärna arbetat med utskick av nyhetsbrev.
Content Central är en plattform för att sälja och distribuera redaktionellt innehåll. Vi har varit igång i Sverige i ungefär två år och ska nu ta steget ut mot en internationell marknad. Nuvarande team är fyra personer och ambitionen är att vi ska vara närmare tio redan i början av 2017.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

  • Att i det dagliga flödet skapa, paketera och publicera nyheter på Content Centrals sociala plattformar, så som Twitter, Facebook, Instagram och LinkedIn med syfte att attrahera nya användare samt att skapa mervärde för befintliga.
  • Veckovis upprätta och skicka ut nyhetsbrev
  • Utvärdera utfall av målsättningar, inlägg och annonser
  • Att som en del av redaktionens digitala team utvärdera, utveckla och utbilda i de arbetsmetoder som krävs

BAKGRUND OCH KOMPETENS

  • Du har journalistisk utbildning eller motsvarande, dock inget krav
  • Engelska som modersmål, eller flerårig vana att arbeta med engelska texter, översättningar mm. Felfri engelska i tal och skrift, även grammatiskt. Vi ser gärna att du också har goda kunskaper i det svenska språket, dock inget krav.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av publicering i digitala och sociala medier och förstår medielogiken på digitala och sociala plattformar
  • Du har dokumenterad erfarenhet av att jobba med mjukvara som Adobe Photoshop och InDesign och gärna program för rörlig bild (meriterande)
  • Du har grundläggande kunskaper om HTML och SEO.

VAD ERBJUDER VI?
Content Central är en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Anställningsform: 50% (halvtid) med möjlighet till heltid i förlängningen. Tillsvidareanställning.
Lön: Enligt överenskommelse
Start: Helst januari 2017.
Arbetstid: Kontorstider
Arbetsplats: Umeå

Låter detta intressant? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Din ansökan vill vi ha senast 2016-12-09.