Platsannons: Digital Content Editor (ENG)

Vi söker nu en engelskspråkig redaktör med ansvar för att granska, redigera och godkänna engelskspråkiga texter som säljs och vidaredistribueras till medier.

Vi söker dig som har bred erfarenhet av att arbeta med engelskspråkigt redaktionellt material. Du har god förståelse för det redaktionella arbetsflödet och en god social förmåga.

Content Central är en plattform för att sälja och distribuera redaktionellt innehåll. Vi har varit igång i Sverige i ungefär två år och ska nu ta steget ut mot en internationell marknad. Nuvarande team är fyra personer och ambitionen är att vi ska vara närmare tio redan i början av 2017.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

  • Text- och språkgranskning samt redigering av engelskspråkiga artiklar
  • Skriva informationstexter på engelska samt översätta svenska texter till engelska
  • Kundsupport gentemot frilansjournalister och medier

BAKGRUND OCH KOMPETENS

  • Du har journalistisk utbildning/bakgrund eller motsvarande.
  • Engelska som modersmål, eller flerårig vana att arbeta med engelska texter, översättningar mm. Felfri engelska i tal och skrift, även grammatiskt. Vi ser gärna att du också har goda kunskaper i det svenska språket, dock inget krav.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av att jobba med mjukvara som Adobe Photoshop och InDesign.

VAD ERBJUDER VI?

Content Central är en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Anställningsform: 50% (halvtid) med möjlighet till heltid i förlängningen. Tillsvidareanställning.
Lön: Enligt överenskommelse
Start: Helst januari 2017.
Arbetstid: Kontorstider
Arbetsplats: Umeå

Låter detta intressant? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Din ansökan vill vi ha senast 2016-12-09.